Франківські спортсмени повернулись з нагородами чемпіонату Європи


У словенському Мариборі з 12 по 15 квітня відбувався чемпіонат Європи з таеквон-до. Понад 600 учасників з 30 країн Європи мали нагоду впродовж чотирьох днів змагатись між собою.

Приємно відзначити, що зі Словенії представники Івано-Франківська привезли нагороди.

Так, у ваговій категорії до 57 кг найкращий спортсмен Івано-Франківська у січні Віталій Соловей зумів спочатку перемогти суперника з Італії, далі не залишив шансів словенцю та ірландцю, а у фіналі впевнено переміг учасника з Росії, ставши триразовим чемпіоном Європи! Додамо, що до цього Віталій Соловей здобував титул чемпіона серед молоді, а дана перемога стала першою на дорослому рівні. Дана звитяга дозволила Віталію виконати норматив Майстра спорту України міжнародного класу!

Ще один франківський спортсмен Артем Белов виступав у ваговій категорії +85 кг. переміг суперників з Німеччини та Чехії, а у півфіналі в рівній боротьбі поступився учаснику з Польщі та здобув бронзову нагороду чемпіонату Європи,  а також виконав норматив майстра спорту України!

Загалом збірна команда України здобула 2 золоті і 1 бронзову медалі цьогорічного чемпіонату Європи за таеквон-до!

Наші спортсмени тренуються під керівництвом Заслуженого тренера України Солов’я Олега Ярославовича та заслуженого майстра спорту України Соловей Катерини Геннадіївни, та представляють ДЮСШ № 1 ФСТ «Україна».