Франківські учасники АТО зможуть отримати близько 10 квартир від забудівників


Сьогодні в Івано-Франківську обговорили проект рішення виконкому Івано-Франківської міської ради «Про проведення інвестиційного конкурсу на участь у будівництві житлового будинку в мікрорайоні №4 на вул. Хіміків-Тролейбусна для забезпечення житлом учасників АТО».

Будинок планується звести поблизу садочку «Вишиваночка». За словами начальника управління капітального будівництва Івано-Франківська Володимира Ковальчука, оскільки з державного бюджету коштів на будівництво квартир для учасників АТО не дають, то рішенням сесії було визначено залучити інвестора до будівництва соціального житла, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Це буде 9-ти поверховий будинок житловою площею 4200 м2. Загальна площа забудови земельної ділянки 700-750 м2. Забудовник має розробити за свій кошт проект і збудувати житло. Основна стартова умова для учасників конкурсу не менше 12% житла передати учасникам АТО. Квартири обов’язково мають бути здані «під ключ». Ми не обіцяємо, що будуть ексклюзивні умови, але можна буде завозити меблі і відразу жити. Окрім того забудівник має сплатити соціальний внесок», -пояснив умови конкурсу Володимир Ковальчук.

Загалом інвестиційний конкурс буде оголошено на місяць. Прийом заяв завершиться за три дні до кінцевої дати. За попередніми розрахунками 8-10 квартир будуть передані учасникам АТО. Що ж стосується часових рамок то квартири зможуть отримати за рік-півтора.