Франківські вартові "воюють" зі штучними квітами


З екологічною катастрофою, яку створює пластикова ритуальна атрибутика бореться екологічний відділ "Муніципальної варти" Івано-Франківська.

Тонни пластикових вінків, квітів та інших схожих речей щомісячно забирають з могил і банально викидають у рови чи спалюють. При цьому виділяється велика кількість токсичних газів, інформує Бліц-Інфо з посиланням на Муніципальну варту.

"Аби хоч якось врегулювати стихійну торгівлю цими небезпечними речами, та зменшити їх кількість, виконавчий комітет міської ради прийняв рішення, яким дозволяє продаж ритуальної атрибутики виключно з приміщеннь, - розповідає інспектор екологічного відділу "Варти" Олександра Базовляк.

"Ми підходимо до продавців, які покрили тротуари багатьох вулиць міста і проводимо профілактичні бенсіди. Пояснюємо про екологічну небезпеку їхньої прподукції і про соціальну шкоду таких стихійних ринків. Більшість людей збирають свою продукцію та йдуть геть. Якщо ж вони залишаються - складаємо постанови. В результаті штраф за це сягає від 340 гривень. Це мінімальна сума. Насправді може вийти значно більше...",- додає Базовляк.

За останній час "вартові" екологи склали вже близько двох десятків постанов лише за цією діяльністтю. Гроші надійдуть у міський бюджет.

"Муніципальна варта" закликає людей висаджувати на могилах своїх близьких живі квіти. А не приносити пластик, який дуже скоро виглядатиме як сміття, а потім забруднюватиме  землю не одну сотню років.