Франківські волонтери вкотре відправилися на схід


Допомога твоя – найсильніша зброя . Івано-Франківські волонтери в черговий раз відправилися на Схід. Підтримати захисників українських кордонів. З собою прихопили чималий вантаж гуманітарної допомоги – харчі, засоби гігієни, побутові речі першої необхідгості . Загалом зібрали понад 4 тони.

Перед виїздом благодійники помолилися та попросили Божого благословення. Адже дорога попереду далека і небезпечна . Активісти руху ” Галицькі леви” прямують на першу лінію зіткнення, пише ВЕЖА.

Позаду остані блокпости на околиці Авдіївської промзони. Волонтери одягають додаткові засоби безпеки. Першими відвідали бійців 72-гої окремої механізованізованої бригади. Довгоочікованому візитові волонтерів тут раді. Військові жартують, де падають ворожі снаряди, допомога з мирної території практично не доїзджає.

Як годиться добрим господарям – приготували святковий обід. В меню традиційні ситні прикарпатські страви. Бійці самотужки готують інгрідієнти. Накривають стіл. Головний на кухні традиційно волонтер Роман Дорожівський . Кулінарію опанував ще на Майдані. Каже, в польових умовах важливо споживати корисну та збалансовану їжу .

На передову “Галицькі леви” вирушають кожні 2 місяці. Це вже 6 -та поїздка волонтерів до Авдіївської промзони. Наразі збирають допомогу для наступного маршруту. А ще запросили бійців на відпочинок в Карпати.