Франківських комунальників відправлять на військові збори


В Івано-Франківську триває набір резервістів на навчальні збори в ЗСУ.

Проте франківці не дуже поспішають з'являтися у військомати. Про це говорилось під час оперативної наради у міського голови. Руслан Марцінків обурився, чому керівники і працівники комунальних підприємств не поспішають їхати на збори, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Я нікого відмазувати не буду. Прийшла повістка - їдьте на збори. Влітку пішли у відпустку гуляти, тепер підете на 30 днів на військові збори. Чим погано? Тож прошу всіх чиновників залишитись після оперативної наради. Сюди прийде міський воєнком. У нас війна ще не закінчилась і не скоро закінчиться", - звернувся міський голова. 

На це очільник міськсвітла Віктор Синишин зауважив, що у них на підприємстві і так немає кому працювати.

"Є багато вакансій, а люди не йдуть до нас на роботу. Ще й тих що є працівників забирають на збори",- сказав Синишин.

На це міський голова відповів, щоб брали на роботу жінок. 

"Всі скаржаться, що військові збори зривають роботу підприємств. Коли у відпустки відправляють, то хто працює? В Росію виїхати на заробітки, то будь ласка, а як на збори - то у нас виробництво падає", - обурився заступник міського голови Олексій Кайда.

Окрім того Марцінків зауважив, що всіх керівників будуть відправляти на три дні на схід. Мовляв, аби побачили, що війна триває і потрібно їхати на збори.

Після оперативної наради міський військовий комісар Ігор Сорокопуд звернувся до керівників комунпідприємств, щоб сьогодні визначили по 2-3 чоловіки зі свого підприємства, які поїдуть на збори.