Франківських патрульних відзначать за соціальну роботу з бездомними


На щотижневій оперативній нараді у міського голови вкотре піднімалося питання щодо бездомних.

Як прозвітував заступник начальника патрульної поліції Олег Сердюк, минулого тижня патрульні проводили роз'яснювальну роботу з безпритульними.

"Встановлено особу понад 20 людей, складено 6 постанов за проперебування у нетверезому стані в громадських місцях. Проте, це не зовсім дієво. Також ми провели вже понад 50 профілактичних розмов з бездомними", - каже патрульний.

 У свою чергу міський голова Руслан Марцінків заявив, що профілактика дає рультати.

"Люди це помічають і дякують.Я розумію, що це специфічні правопорушення, але ми мусимо спільно працювати. Якщо муніципальна варта буде створена, то ми і їх підключимо до цього. Особливо потрібно звертати увагу на безпритульних під час масових заходів, адже це також обличчя міста", - зауважив мер.

Олег Сердюк запевнив міського голову, що під час масових заходів особисто проводить розмови з безпритульними.

"Хочу вас запевнити, що серед них є люди абсолютно адекватні, які не п'ють, просто життя і економічна ситуація поставила їх в такі умови, що вони змушені жебракувати", - пояснив коп.

Заступник начальника патрульних також попросив міську владу долучити до цієї діяльності і соціальні служби, адже робота з безпритульними не входить у прямі обов'язки його підлеглих, просто вони дуже хочуть допомогти цим людям.

"Складіть перелік осіб, які взяли участь у соціальній роботі з безпритульними, треба якось їх відзначити", - звернувся міський голова до Олега Сердюка.