Франківських студентів вчили, як вберегтись від СНІДу


Працівники Івано-Франківського Карітасу 29 листопада провели зі студентами Калуського політехнічного коледжу інформаційно-профілактичний захід з профілактики ВІЛ-СНІДу

Соціальний працівник-педагог Карітасу Людмила Кріцак та соціальний працівник-психолог Людмила Барабаш ознайомили студентів з методами запобігання небезпечній хворобі, запропонували бліц-опитування та цікаву вікторину на знання як вберегтися від неї, демонстрували навчальний відеоролик.

«Мені сподобався сьогоднішній захід, дізнався чимало корисного та нового, зокрема, як вберегтися від ВІЛ-СНІДу, - ділиться третьокурсник Богдан Перів. – Такі зустрічі дуже інформативні та необхідні нам усім».

«Ми підтримуємо дружні стосунки з Карітасом. Дуже вдячні за допомогу та сприяння в ознайомленні з тим, як молодим людям вберегтися від такої небезпечної недуги як СНІД, - розповідає практичний психолог Калуського політехнічного коледжу Марія Князевич. – Раді, що до нас сьогодні завітали працівники Карітасу і провели такий корисний захід. Це чудово, що є такі люди, які справді вкладають душу у таку просвітницьку роботу, допомогу молоді у вивченні подібних проблем».

Працівники Івано-Франківського Карітасу впродовж року провели ряд зустрічей у лікувальних закладах, жіночих консультаціях з медиками та пацієнтами. Також зустрічалися з педагогами та студентами шкіл, коледжів, училищ у Івано-Франківську та районах нашої області. В планах проведення ще ряду заходів присвячених боротьбі з ВІЛ-СНІД у медичних та навчальних закладах області.

Заходи відбуваються у рамках проекту «Центр догляду та підтримки для ВІЛ-інфікованих дітей» за фінансової підтримки Карітас Архієпархії Відень.