Франківським студентам розповіли про перспективи працевлаштування в ОТГ


Найактивнішій частині суспільства, яка житиме і працюватиме в реаліях децентралізації, радник з питань децентралізації Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Максим Чопей розповів про нинішній етап реформи.

В рамках зустрічі зі студентами Івано-Франківського навчально-наукового інституту менеджменту ТНЕУ молодь знайомили зі станом об’єднання  територіальних громад в Україні та на Прикарпатті. Як приклад успішного життя після об’єднання Максим Чопей навів Печеніжинську ОТГ, яка перемогла у проекті «Громада на мільйон».

Він також акцентував увагу молодих людей на можливостях працевлаштування, які пропонують ОТГ.

«Громади, які утворюються, шукають молодих, активних людей, які готові працювати на результат. Там пропонують і більш гідний рівень оплати праці, адже ОТГ вже мають власний фінансовий ресурс», - наголосив Максим Чопей.

Він також додав, що прийнятий минулого тижня Верховною Радою законопроект №6466, дозволяє містам обласного значення згуртувати навколо себе сусідні сільські та селищні ради і стати центром об’єднаної громади без зайвих бюрократичних процедур. В Івано-Франківській області - це ще 6 ОТГ з центрами м.Івано-Франківську, Калуші, Коломиї, Яремчі, Болехові та Бурштині.