Франківський актор Іван Бліндар зніметься у стрічці, сценарій якої переміг у Каннах


3 вересня 2016 року розпочалися зйомки повнометражного художнього фільму “Коли падають дерева” Марисі Нікітюк. Сценарій стрічки переміг в конкурсі на найкращий сценарій з Центральної та Східної Європи під час Каннського кінофестивалю.

Окрім почесної відзнаки сценаристка отримала також грошовий приз в 10 тис. євро. Одну з головних ролей у стрічці виконає франківець Іван Бліндар, пише Репортер.

Події фільму відбуваються в українській провінції, де розгортається історія 5-літньої бунтівної Вітки, її двоюрідної сестри-підлітка Лариси та її коханого бандита Шрама. В центрі історії доля трьох поколінь, що проживають в жорстких соціальних рамках, і спробах віднайти внутрішню свободу. В один естетичний фон сплітаються народні вірування місцевих жителів, дика природа, розгул криміналу та пострадянська розруха.

Над фільмом працюватиме міжнародна команда. Разом з Марисею Нікітюк працює відомий польский оператор-постановник Міхал Енглерт, титулований на фестивалях у Санденсі і Берліні, художник-постановник картини – Влад Дудко, художники по гриму – Тетяна Хорошун і Тетяна Бовт, композитором виступить Микита Моісеев, режисером монтажу – Іван Банніков.

Головні ролі виконують Соня Халаімова, Максим Самчик, Настя Пустовіт, Женя Григор’єв, Аеліта Назаренко, Петро Пастухов, Маша Трепікова, Марія Свіжинська, Вадім Ковальов, Іван Бліндар, Олександр Балабан, Володимир Джура, Сергій Дерев’янко.

Для підготовки молодих акторів до їх дебюту на великому екрані залучили театрального режисера, педагога, керівника акторської студії “Саквояж” Ігоря Колтовського.

Зйомки триватимуть до кінця листопада, у Київській, Чернігівській, Житомирській областях та у Гданську, Польша. Постпродакшн фільму відбуватиметься у Польші, Франції та Македонії.