Франківський актор Роман Луцький пропонує ТОП-5 фільмів, які його вразили


Івано-франківського актора Романа Луцького добре знають через яскраву гру на сцені Івано-Франківського облмуздрамтеатру, також останні кілька років актор з’являється і на телеекранах.

Луцький знявся у п’яти кінострічках: «Брати. Остання сповідь», «Параджанов», «Тепер я буду любити тебе», чотирисерійному фільмі «Століття Якова». А незабаром на екрани вийде перше українське фентезі за його участю — «Сторожова застава».

Як на сцені, так і на знімальному майданчику Роман переживає емоції персонажа, намагається перевтілитися у свого героя. Любить виконувати як драматичні, так і комедійні ролі. З вибором фільмів, каже, так само, єдине — не дивиться екшенів.

Отже, п’ять фільмів, які вразили Романа Луцького, від журналу «МІСТО».

«Кімната»

«Сльоза навернулась», — говорить про враження від фільму актор.

Це канадсько-ірландський драматичний фільм, знятий Ленні Абрагамсоном у 2015 році.

Стрічка розповідає про Джой, яку у підлітковому віці викрав маніяк та зачинив у тісній кімнаті. З того часу все її життя проходило в цих чотирьох стінах. Там же вона народила дитину. Її п’ятирічний син Джек ніколи не залишав Кімнату, вона є для нього рідним домом та цілим Всесвітом. Знання про навколишній світ він отримував з телевізора і розповідей матері. Джой та Джеку вдається втекти. Тепер вони мають адаптуватися до життя поза межами чотирьох стін.

«Велика Риба»

«Настільки вразив, що призадумався на два дні», — говорить Луцький.

Американський кінофільм геніального Тіма Бертона за романом Деніела Воллеса, який вийшов у 2003 році.

Після смерті батька головний герой стрічки Вільям Блум усвідомлює, що він фактично нічого не знав про цю людину. Згадуючи різні епізоди свого дитинства, Блум об’єднує реальні факти із життя із уявними подіями своєї фантазії у феєричну картину. Він починає уявляти історію життя свого батька в молодості, який якось вирішив залишити своє провінційне містечко в Алабамі і зібрався у подорож світом, збираючи різноманітні знання і враження про нього. 

«Пустеля Тартарі»

«Її мені порекомендували люди, які працюють у сфері кіно, – каже Роман. – Порадили як чоловічий фільм, і він класний. Теж змушує призадуматись».

Стрічка італійського режисера Вареліо Дзурліні, який екранізував однойменний роман Діно Буццаті у 1976 році.

Події у фільмі розгортаються у 1907 році. Після закінчення військової академії молодого лейтенанта Джованні Дрого відряджають у віддалений гарнізон на самому кордоні імперії – фортецю Бастіана. Гарнізон живе в постійному очікуванні зустрічі з могутнім і грізним ворогом – міфічними «татарами». Все життя Дрого проводить у цій фортеці, і, нарешті, хворий і постарілий, він повинен покинути її. Відразу після його відбуття ворог нападає на Бастіану. 

«Ваджда»

«Завдяки цій стрічці познайомився з побутовим життям саудівців, а не як раніше – тільки з новин сухі факти», – коментує Луцький.

Стрічка режисера Хайфа Аль-Мансорі відзначена на Венеціанському кінофестивалі як кращий іноземний фільм 2012 року.

У фільмі розповідається історія десятирічної дівчинки з Саудівської Аравії, яка мріє про зелений велосипед і долає соціальні заборони та табу, аби отримати його. 

«Мерзенна вісімка»

«Подивився в поїзді на одному диханні, – говорить актор. – Хоча такий жанр, як правило, мене не зачіпає, але цей фільм однозначно вартий тригодинного перегляду».

Американський фільм-вестерн режисера та сценариста Квентіна Тарантіно вийшов минулого року.

Події вестерну відбуваються через кілька років після закінчення громадянської війни в США. Легендарний мисливець за головами Джон Рут на прізвисько Підвішувач бере в полон небезпечну злочинницю, засуджену до смертної кари, і супроводжує її в напівпокинуте містечко, щоб передати в руки правосуддю і отримати винагороду. Заметіль змушує всіх, хто трапився їм на шляху, шукати собі притулок. Так під одним дахом збираються восьмеро людей з вельми сумнівною репутацією, і кожного з них варто було б побоюватися.

"Репортер"