Франківський активіст каже, що підлітка не бив, а лише лякав поліцією


Франківського активіста Василя Томашевського звинуватил в тому, що він, начебто, побив 11-річного хлопця з інвалідністю.

Про це повідомила матір постраждалого в соціальній мережі, пишуть Версії.

Сам Василь Томашевський стверджує, що хлопця не бив, а лише зловив і хотів відвести в поліцію.

«Я голова будинкового комітету. Мешканці до мене звертаються з тим, що там приходять діти з інших вулиць та будинків і постійно чути крики «мати-перемати». Крики, писки, ми не маємо права відкрити ні вікно, ні балкон. Хочеться після обіду відпочити, а це неможливо, бо такі постійно крики, писки. Я говорив із сусідами із 48-го, ми живемо в 52-му. Просили говорити зі своїми дітьми», – розповів Василь Томашевський.

Активіст каже, що неодноразово просив дітей, щоб вони не шуміли в них на подвір’ї, а йшли гратися на стадіон.

«Ті діти постійно то на велосипедах, то на самокатах, то у футбол там грають. Я скільки до них приходив, просив, кажу, що через дорогу є біля 23 школи великий стадіон. Також вони постійно дзвонять в домофон. Тільки ляжу спати, пів-10 вечора видзвонюють в домофон. Вигляну через балкон – а вони в різні сторони втікають. Тепер вони залізли в дитячий садок «Бджілка», там батьки зробили пісочницю для маленьких дітей, а вони все розбили. Крики, писки завжди і поваги до старших нема», – скаржиться чоловік.

Щодо побиття хлопця – то запевняє, що такого не було. Розповідає, що хотів налякати дитину поліцією. А щодо ситуації, що стверджує, що його підставили через активну громадську позицію щодо забудови по вулиці Грушевського, 20.

«Вчора хлопці верещали, кричали. Я підійшов і кажу: хлопці, ви що витворяєте. Чому ви прийшли? Сьогодні вихідний день йдіть у свій двір. А Дмитро мені: «А ты меня догони». Я вийшов виносити сміття. І маленька дівчинка мені розповіла де він є. Біля магазину «Флагман» я його вирахував і зловив. І кажу йому: «Йдемо в поліцію». Він впав на землю, зловився за металевий уголок, тримався двома руками. Розплакався і почав казати, що більше так не буде: «Я даю вам чесне слово, що більше в двір приходити не буду». І все, я до його шиї навіть близько не брався. А це вони хочуть тут «з мухи зробити слона». Я твереза людина, пенсіонер, мені 78 років. Де мені це потрібно? Я думаю, що мене підставила Перевозова через справу по Грушевського, 20. А Ірина Проскуріна мені ще погрожувала. Казала, що прийде її чоловік і мені ще покаже», – заявив Василь Томашевський.

Наразі, відомо, що до патрульної поліції Івано-Франківської області вчора надійшло повідомлення про те, що по вулиці Мазепи невідомий чоловік побив 11-річного хлопця. Деталі з’ясовує слідчо-оперативна група.