Франківський дитсадок у якому отруїлись 12 людей, закрили на карантин


12 хворих , 9 з яких - діти. Усі вони потрапили на лікарняні ліжка після того, як пообідали в п’ятницю у дитячому садочку «Ластівка» №30. Схожих інцидентів в Івано-Франківську не було щонайменше 10 років. Відео Карпати.

Мама 5-річного Матвія розповідає, що малюк повернувся додому в п'ятницю уже з поганим самопочуттям. Далі дитину направили до лікарні вже у кареті швидкої. 

"Близько другої ночі стало дуже погано, піднялась висока температура, почалась дуже сильна діарея і блювота. Викликали швидку і попали в лікарню. Сьогодні вже трішки легше, капаємося, колемося. Дотепер скаржиться на болі в животі", - розповідає мама потерпілого малюка пані Тетяна. 

Крім Матвія у лікарні ще 8 дітей з дитсадка "Ластівка". У всіх симптоми схожі. Як розповідає завідуюча 3 дитячого відділення інфекційної лікарні Оксана Цимбалюк, остаточний діагноз буде через кілька днів ,коли прийдуть усі результати аналізів.

"Попередньо усі діти вживали м'ясні тефтєлі з сметанковим соусом, тож думаємо на цей продукт. Що стосується стану дітей, то він середньої тяжкості з динамікою покращення", - каже медик.

В управлінні держнагляду за дотриманням санітарного законодавства повідомляють, що при перевірці, яку провели вранці наступного дня, в дошкількому закладі виявили низку порушень.