Франківський екс-депутат вийшов з СІЗО після внесення 2 млн грн застави


За директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа внесли заставу в 2 млн грн, він вийшов на свободу

Про повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі підприємства.

У прес-службі не змогли уточнити, хто вніс затверджену судом суму, а також повідомили, що в середу, 19 липня, Р.Тимків дасть прес-конференцію, під час якої розповість про закупівлю танкових двигунів, після якої його і ще 4 осіб звинуватили в розтраті 28,5 млн грн.

Як повідомлялося, 14 липня детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали 5 осіб, причетних до махінацій із закупівлями двигунів для танків ДП ​​"Львівський бронетанковий завод", в тому числі директора заводу і його заступника. Солом'янський райсуд Києва ухвалив взяти його під варту з можливістю внесення застави 2 млн грн.

Як відомо, Роман Тимків - екс-депутат Івано-Франківської міської ради, пройшов за списком "Третьої сили", яку тоді очолював нардеп Юрій Соловей. Також  Тимків є відомим франківським будівельником, засновником компанії «Екстім».

Окрім цього, згідно даних сайту ВР,  наразі Роман Тимків є помічником прикарпатського народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Юрія Солов'я. Виконує обов'язки на громадських засадах. Також був помічником ще одного прикарпатського нардепа "ударівця" Романа Чернеги.

Тимків є керівником заводу з вересня 2015 року. 

Пізніше у НАБУ назвали причину затримання. Мова йде про розтрату бюджетних коштів.

До теми: Прикарпатський нардеп визнав, що його помічник причетний до наркоторгівлі?

Прикарпатський нардеп хоче взяти на поруки арештованого керівника бронетанкового заводу

Затриманий директор Львівського заводу – власник понад 10 підприємств