Франківський хор виконав всесвітньовідомого "Щедрика" по-гуцульськи


Відео-музичний флешмоб, який у кінці листопада запустив вінницький ієрей та співак Назарій Давидовський, вже охопив шість країн та кілька континентів.

Долучилися до флеш-мобу і франківські хористи. Зокрема молодіжний хор “ОСАННА” церкви Царя Христа монастиря отців Василіян запропонував своє "гуцульське" виконання легендарного “Щедрика”. 

Довідково : Мережевий флешмоб #Щедрик100challenge оголошений на честь 100-річчя від першого публічного виконання “Щедрика”: 25 грудня 1916 року хор Володимира Кошиці у Києві виконав геніальний твір вінницького композитора Миколи Леонтовича. Вже за кілька років, після гастролей хору у Північній та Латинській Америках, твір став головною різдвяною піснею світу завдяки обробці “Щедрика” Пітером Вільговським – американцем українського походження – який переклав його англійською мовою під назвою “Carol of the bells”.

Наразі участь у флеш-мобі взяли участь музиканти та колективи з  шістьох країн світу: України, Канади, Польщі, Іспанії, Фінляндії та Росії, а ще – великі компанії та відомі бренди.