Франківський підприємець сплатить понад 250 тисяч гривень за неоформлених працівників


Інспектори управління Держпраці в Івано-Франківській області провели перевірку у фізичної особи-підприємця, який здійснює господарську діяльність у сфері торгівлі

Як наслідок, виявили двох осіб, які працювали без оформлення трудового договору, інформує Бліц-Інфо з посиланням на прес-служба управління. Факт порушення статті 24 КЗпП України зафіксували на території складських приміщень в Івано-Франківську.

"Відповідно до норм трудового законодавства, працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору та повідомлення органу фіскальної служби. Так, згідно з чинним законодавством, підприємства, які не оформили своїх працівників, повинні сплатити штраф. За фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час в разі фактичного виконання роботи повний робочий час, встановлений на підприємстві, виплата заробітної плати без нарахування і сплати єдиного соціального внеску та податків – 125 190 гривень за кожного неналежно оформленого працівника", - зазначають у Держпраці.