Франківський правозахисник представить Україну на зустрічі Єврокомісії в Брюсселі


6 червня правозахисник та культурний інноватор Ярослав Мінкін візьме участь у 17 міжнародній зустрічі Робочої групи “Контакти між людьми” Форуму Громадянського Суспільства Східного Партнерства у Брюсселі.

Під час робочої наради члени Європейської Комісії, громадських організацій країн СхП та впливових міжнародних інституцій обговорять з представниками громадського сектору актуальні пріоритети Східного партнерства. Йтиметься про економічний розвиток та ринкові можливості країн, зміцнення інституцій і належне урядування. А також, взаємозв’язки, енергетичну ефективність, навколишнє середовище й зміни клімату, мобільність та контакти між людьми. Учасники зустрічі проаналізують результати співпраці в рамках СхП та перспективи до 2020 року.

На зустрічі у Брюсселі Ярослав Мінкін, Голова Правління Молодіжної організації “СТАН”, представлятиме експертний аналіз програм “Креативна Європа” та “Культура та креативність” в Україні.

“Від початку 2017 року Україна та ще дві країни Східного Партнерства беруть участь у програмі “Креативна Європа”, яка надає можливість започаткувати нові великі культурні проекти. Завдяки широкому розголосу в ЗМІ, можливість участі у програмі “Креативна Європа” активізувала всіх ключових гравців культурного поля та суттєво вплинуло на формування нових міжнародних зв’язків. 

У попередні роки програма культури ЄС-СхП I сприяла розробці культурних політик на локальному та національному рівнях, а також формувала запит країн СхП на спільну культурну політику в регіоні. Після 2015 програма культури ЄС-СхП ІІ (Culture and Creativity) сфокусувалася на національному рівні, підтримуючи зв’язки між країнами регіону СхП. Вона суттєво сприяє руху креативних людей та диверсифікації професійних крос-регіональних мереж, інвестує в освіту культурних менеджерів, сприяє лідерству та креативному підприємництву”,  –  коментує ситуацію в Україні Ярослав Мінкін.

Громадська організація “Молодіжна організація “СТАН” є неурядовою організацією, основною метою діяльності якої є розвиток креативного громадянського суспільства через організацію та підтримку культурних, освітніх, соціальних та правозахисних ініціатив у громадах.