Франківський письменник у рамках проекту "Великі цілі досяжні" за рік прочитає 200 книг


Письменники Катерина Бабкіна і Марк Лівін поставили перед собою ціль — прочитати по 200 книг українською мовою за рік в рамках проекту Великі цілі досяжні.

Обоє учасників будуть читати книги лише українською мовою. Марк Лівін обрав для себе сучасний контекст, а Катерина Бабкіна вирішила звернутися до класики — української та світової в українських перекладах, інформує ГромадськеТВ.

Про свої очікування від проекту Марк Лівін розповідає: «Мені дуже подобається в читанні те, що з часом ти накопичуєш в собі якийсь інтелектуальний капітал, проходить певна кількість часу і ти розумієш, що дуже-дуже легко знаходиш паралелі абсолютно між усіма книжками, які ти читаєш».

Учасники також вважають, що проект допоможе популяризувати читання в Україні. 

«50% населення не читають взагалі, а половина з тих, які читають, читають менше 5 книг на рік, тобто фактично не читають теж, — стверджує Катерина Бабкіна. — Такі веселі приклади, як ми з Лівіном, надихнуть людей читати книжки та зроблять це таким само модним, як здоровий спосіб життя, захоплення українською модою і сучасними брендами, здоровим харчуванням, бігом, спортом, каяками чи віндсерфінгом».