Франківський ресторан оштрафували на кругленьку суму за нелегальну музику


Господарський суд Івано-Франківської області оштрафував власника івано-франківського ресторану «Три мушкетери» на 32 тисячі за нелегальне використання музики.

Зокрема через порушення авторських прав та несплату роялті суд зобовязав власників закладу сплатити грошову компенсацію.

"Господарський суд Івано-Франківської області задовольнив позов Організації колективного управління авторськими та суміжними правами (ОКУАСП) і зобов’язав власника ресторану сплатити 32 тисячі гривень за незаконне публічне виконання двох пісень", - йдеться у прес-релізі Організації.

У рішенні суду вказано, що у листопаді 2016 року представник ОКУАСП провів контрольне прослуховування у приміщенні ресторану «Три мушкетери» та зафіксував на відео звучання пісень західних виконавців: «Sing Me To Sleep» у виконанні Алана Вокера та «Stressed Out» у виконанні гурту Twenty One Pilots.

"Під час судового розгляду справи власник «Трьох мушкетерів» не зміг надати доказів легального використання музики, а саме наявності договору з правовласниками або організацією колективного управління та сплати роялті. Внаслідок цього підприємець має сплатити 32 тисяч гривень  компенсації та 800 гривень судового збору, - повідомляють в ОКУАСП.