Франківський стадіон "РУХ" готовий приймати матчі Першої ліги


Вихід місцевої футбольної команди «Прикарпаття» у Першу лігу – це без сумніву ейфорія радості. Адже за два роки свого відродження команда показала блискучий результат і підвищила кваліфікацію.

Проте поруч із емоціями на стадіоні також вирували і роботи. Адже важливо, щоб стадіон був готовий приймати матчі такого рівня.

Першим кроком на комунальному підприємстві стало встановлення додаткових камер безпеки. За словами директора ПК «Рух» та головного тренера команди Володимира Ковалюка, це необхідний захід, адже це новий рівень гри та вболівальників.

«Ми маємо бути готовими прийняти матчі такого рівня і максимально створити безпечні умови на стадіоні. Першим своєрідним випробуванням для нас стала гра з львівськими «Карпатами», адже їхні фани – досить активні. І можу сказати, що ми цей тест гідно пройшли. Але все ж зробили певні висновки щодо технічних деталей на спортивній арені», - зауважив Ковалюк.

Відтак, за дорученням міського  голови Руслана Марцінківа було облаштовано вхід на трибуни, призначені для гостей-вболівальників, а також облаштовано фан-сектор для ультрасів. Як наголосив Руслан Марцінків, ці заходи покликані, щоб убезпечити глядачів від будь-якої небезпеки. Окрім того, міський голова зізнався, що в одному із приміщень організували кімнату тимчасового перебування затриманих.

Серед далекоглядніших та масштабніших кроків – влаштування благоустрою східної трибуни. Наразі працюють над проектом. Серед головних завдань – відведення місць для паркування транспортних засобів. 

Наразі, за словами Руслана Марцінківа, стадіон пройшов атестацію та цілком готовий до нового футбольного сезону.

«Тепер справа за командою – багато голів, гострих моментів і, звичайно, - перемог!»