Франківський виконком дозволив поховати воїна АТО Григорія Семенишина в Меморіальному сквері


Сьогодні, 21 січня відбулося засідання виконкому Івано-Франківської міської ради на якому розглянули питання про винятковий дозвіл на поховання в Меморіальному сквері командира ДУК ПС Григорія Семенишина.

У рішенні йдеться про дозвіл для поховання на території Меморіального скверу, як виняток командира ДУК ПС Григорія Семенишина "Семена". Окрім того КП міська ритуальна служба зобов'язується  забезпечити поховання, а правоохоронні органи мають забезпечити порядок під час траурної церемонії.

На засідання виконкому прийшли бійці АТО, родичі воїна та тітка ще одного загиблого бійця Андрія Прошака. Саме тітка звернулася до членів виконкому з проханням не дозволяти поховання комбата на меморіальному кладовищі.

"Коли загинув Андрій, у нас також було прохання поховати його там. Оскільки батьки старі, щоб їм було зручніше навідуватись на могилу. Але сказали, що цвинтар закритий. Тому прошу зараз не ділити загиблих і не робити виняток. Вони всі є героями", - звернулася жінка.

Після такого прохання, до тітки і всіх присутніх звернувся боєць АТО Василь Андріїв.

"Григорій з першого дня був на Майдані. Після цього зібрав своїх хлопців і поїхав в АТО. Він пройшов усі гарячі точки і врятував від смерті та полону сотні бійців. Розміновував найважчі участки. Завдяки йому сепаратисти не змогли взяти близько 10 обєктів. Я вважаю, що він є Герой України, хоча поки не визнаний офіційно. Я розумію ваше становище, але це та людина, яка увійшла в історію України і цієї війни і він заслуговує бути похованим на цьому кладовищі", - звернувся боєць. 

Міський голова вирішив поставити питання на голосування. Всі члени члени виконкому підтримали рішення про дозвіл на поховання.