Франківський забудівник хоче відсудити у мешканців трьох будинків туалети та гаражі


Будівельна компанія ПП «Санліт-Захід» подала в суд на мешканців трьох будинків на вулицях Марійки підгірянки та Відкрита. Мешканців звинувачують у перешкоджанні здійснення підприємницької діяльності.

Кілька місяців тому мешканці цих будинків не дали встановити у своєму дворі паркан, оскільки забудівник не надав декларації про початок будівництва. Адже на цій території у них знаходяться гаражі, комори та туалети. У відповідь забудівник подав на них до суду.

Тож, сьогодні представник позивача заявив клопотання про долучення до справи у якості доказу фото-таблиці, на яких за його словами відображено протидію підприємницькій діяльності його клієнта. 

Суддя надала можливість відповідачам та їх представникам ознайомитись із доказом і визначитись чи вони не проти долучення його до справи. Проте після того як відповідачі оглянули таблиці, вони заявили, що там не відображено жодного доказу перешкоджання діяльності.

"Це просто фотографії на яких зображена техніка, наш двір і люди які там стоять. Там не вказано ні коли, ні де ці фотографії зроблені, чим вони зроблені і як саме люди перешкоджають підприємцю. Тому я не вважаю, що їх можна долучити в якості доказу", - заявив представник відповідача адвокат Гусак.

У всіх інших відповідачів позиція була такою ж. Тому суддя відмовила у клопотанні.

Друге клопотання подала відповідач Притуляк.  Воно стосувалося прохання про призупинення цього провадження, оскільки вона є відповідачем у іншому судовому засіданні результат якого може вплинути як вона вважає, на дану справу. Мається на увазі справа про знесення господарських будівель, на землі яка є предметом спору. 

Суддя відправились до нарадчої кімнати приймати рішення. Проте, коли повернулася відмовила Притуляк у задоволені клопотання. Як пояснила суддя, у тій справі міська рада позивається до відповідача стосовно знесення іншої споруди, яка не є предметом розгляду в даній справі.

Проте через завершення робочого дня у судовому засіданні оголосили перерву до 7 серпня.