Галабалі закинули затягування розробки нового порядку проведення руслоочисних робіт


Сьогодні, 29 листопада в Івано-Франківській облраді відбулося засідання комісії з питань екології та раціонального природокористування.

Серед іншого, депутати розглянули звернення начальника обласного управління водних ресурсів щодо продовження терміну розробки нового проекту проведення руслоочисних і руслорегулювальних робіт в області.

Як відомо, на початку осені сесія обласної ради скасувала старий порядок видачі дозволів на проведення руслоочисних робіт, оскільки до нього було дуже багато претензій та зауважень від окремих депутатів та громадських активістів.

Зокрема очільниця фракції "ВОЛЯ" Ольга Галабала переконувала громадськість, що цей порядок дає можливість процвітання шутерній мафії. Тому старий порядок скасували з умовою, що за два місяці обласне управління водних ресурсів розробить новий. Окрім того депутатка тоді поставила умову, що пропозиції до нового документу мають подавати громадські активісти і депутати.

Минуло два місяці і сьогодні, на засіданні комісії начальник облводгоспу Роман Михайлюк прозвітував про результати роботи над проектом. За словами Михайлюка, протягом цього часу спеціальна комісія обстежила 12 об'єктів, а ще три об’єкти на Снятинщині не встигла обстежити через погоду.

"Були надіслані листи стосовно пропонованих змін та пропозицій до Держгеонадр, спеціальних комісій, дупутатів та громадських активістів. Проте хочу зауважити, що Ольга Галабала, яка подала ідею збору пропозицій, свої пропозиції так і не подала", - зазначив начальник.

Окрім депутатки відповідь досі не надіслали і з держгеонадр та деяких комісій, тому Роман Михайлюк попросив у комісії дати додатковий час на завершення проету рішення і отримання відповідей.