Галицькі лицарі провели перший бій на замку


На Старостинському замку в галичі тривають приготування до фестивалю історичної реконструкції «Галицьке лицарство».

Співорганізатори заходу Сергій Адамович та Володимир Гергелюк разом з журналістами, представниками заповідника «Давній Галич», місцевою владою обговорили організаційні деталі щодо проведення фесту.

Члени Івано-Франківського клубу історичного середньовічного бою «Зігмунд» біля замку провели показовий бій для зйомки промо-ролику та розповіли про особливості цього нового виду спорту.

До святкування 1120-річчя Галича, в рамках якого відбудеться фестиваль «Галицьке лицарство», залишається менше двох місяців. Оргкомітет отримав багато заявок від учасників турніру з цілої України.

«Щодо програми самого фестивалю – вже маємо згоду на виступ хедлайнера свята – культового прикарпатського етно-рок гурту «Familia Perkalaba». Також попередньо домовилися про постановку «Гамлета» у форматі open air з використанням вежі Галицького замку як театральної декорації з керівником Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка Ростиславом Держипільським. Будуть проводитися майстер-класи з історичних танців, різних промислів, стрільба з луку. Галицькі кулінари пригостять на фуд-кортах фестивалю стравами середньовічної кухні та багато інших цікавих локацій», – зазначив Сергій Адамович.

«Ми вперше хочемо вийти за межі формальних святкувань та започаткувати щорічний іміджевий захід європейського рівня – фестиваль «Галицьке лицарство», – додав Володимир Гергелюк.