Галицький нацпарк прийме на реабілітацію чотирьох клишоногих з Херсона


Четверо бурих ведмедів з Херсона, яких утримують в жахливих умовах, незабаром переселяться в Центр реабілітації диких тварин у Галичі.

Про це в мережі Фейсбук повідомив міністр екології Остап Семерак.

"Зараз на кону життя 4 бурих ведмедів із Херсона (до речі, цей вид занесений до Червоної книги і класифікується як зникаючий). Їх утримує місцеве комунальне підприємство, однак умови утримання тварин не відповідають жодним екологічним та ветеринарним вимогам. Знову ж таки завдяки українським і навіть зарубіжним зоозахисникам, місцевим журналістам, екоінспекторам та Мінприроди спільними зусиллями вдалося підшукати і облаштувати більш комфортну і природну домівку для цих чотирьох клишоногих. Цього разу прийняти тварин готовий Національний природний парк "Галицький" на Івано-Франківщині, де також діє реабілітаційний центр для диких тварин", - написав Остап Семерак. 

Міністр екології вже підписав відповідне звернення до голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та Херсонського міського голови Володимира Миколаєнка щодо сприяння у переселенні ведмедів до реабілітаційного центру на Івано-Франківщині.