Газовики змагались за звання найкращої аварійно-диспетчерської служби Франківщини


ПАТ «Івано-Франківськгаз» провело конкурс професійної майстерності серед бригад АДС компанії.

13 районних відділень та дільниць газового господарства змагалися за звання найкращої аварійно-диспетчерської служби Івано-Франківщини.

Конкурс проводився на спеціально облаштованому полігоні в м. Богородчани, який обладнаний усіма необхідними складовими діючої газотранспортної системи.

Під час змагань бригади «104» демонстрували як теоретичні, так практичні навички. Додатково перевірялося оснащення спецавтомобіля матеріально-технічними засобами. Найвідповідальнішою та найскладнішою була практична частина змагань, яка включала в себе завдання з виявлення та усунення витоку газу на надземному та підземному газопроводах із гасінням пожежі у приямку, використовуючи при цьому засоби індивідуального захисту та вміння надати першу медичнудопомогу постраждалому.

Окрім того, оцінювались наявність і відповідність плану локалізації та ліквідації аварійної ситуації, виробничих інструкцій, а також дії диспетчера, проведення інструктажу, шляхи під’їзду до місця аварії. За кожне завдання команда отримувала бали.

«Кожного року на адресу АДС надходить 25 тис. викликів різного рівня небезпеки. Від професійних навичок членів аварійної служби часто залежить життя та здоров’я людей. Тому дуже важливо, щоб бригада «104» у критичних нештатних ситуаціях не розгубилася та локалізувала аварію у найкоротший термін. Такі змагання є особливо корисними  для молодих спеціалістів, адже всі практичні заняття відбуваються в реальних умовах», - розповідає головний інженер ПАТ «Івано-Франківськгаз» Андрій Витрикуш.

За підсумками всіх випробовувань, кращою бригадою «104» стала АДС Богородчанської дільниці Долинського відділення. Уже першого серпня вона демонструватиме професійну майстерність на третьому етапі змагань Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед  аварійно-диспетчерських служб  Західного регіону України.