Генпрокуратура дослідить декларацію міністра з Прикарпаття


Генеральна прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) відомості про кримінальне правопорушення, передбачене статтею 366-1 Кримінального кодексу, на підставі обґрунтованих висновків Національного агентства з питань запобігання корупції.

Раніше відповідні висновки направлялись Національним агентством за підслідністю до Національного антикорупційного бюро, однак досудові розслідування так і не були розпочаті, йдеться на сайті НАЗК.

Відповідні відомості внесені до ЄРДР після звернення Національного агентства до Генеральною прокуратури, як до органу на якого покладаються функції нагляду за додержанням закону під час досудового розслідування, з метою здійснення перевірки законності невнесення відомостей до реєстру.

Досудове розслідування розпочато за фактом декларування двома посадовими особами недостовірної інформації на суму, що перевищує 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб: суддею Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних прав Літвіновим Євгеном Володимировичем та Міністром енергетики та вугільної промисловості Насаликом Ігорем Степановичем.

Нагадаємо, правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 336-1 Кримінального кодексу, тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.