Голодна смерть маленької дитини в Києві: стали відомі шокуючі деталі


Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба розповів деталі жахливої трагедії в центрі Києва, де матір залишила на 9 днів у квартирі двох маленьких дітей.

За його даними, 20-річна Влада близько року тому переїхала до столиці з Миколаєва і винаймала квартиру в центрі міста. Саме тут вона проживала з дітьми – хлопчиком Даниїлом та дівчинкою Анею. Вона не дозволяла батькові зустрічатися з дітьми. З вересня про дітей він нічого не чув. Востаннє до малюків викликали лікаря ще у лютому, у дитсадок діти не ходили з серпня. За цей час у Влади з'явився новий чоловік, а у жовтні вона народила ще одне маля, яке виховується у родині батька.

9 днів тому Влада пішла погуляти і зачинила старших дітей у квартирі. З їжі у них було лише декілька цукерок. Всі ці 9 днів мама не приходила додому. Діти намагалися вибратись з квартири, шукали шпаринки, у які можна було б кликати на допомогу. Біля вхідних дверей навіть вирвали лінолеуму! Сусіди чули плач дітей щоранку і щовечора. Є інформація, що навіть викликали поліцію, але на прохання двері ніхто не відчинив і поліція поїхала. Про те, що діти закриті в квартирі знала і їх бабуся (мама Влади). Вона навіть приносила їм їжу, але не змогла зайти в квартиру. Повернулась додому. Даниїл помер з голоду ще 3-го грудня. Аня була зачинена з мертвим братиком до 6-го грудня. Зараз дівчинка знаходиться у важкому стані у реанімації. На цю годину відомо, що у неї вже почали відмовляти органи,
– повідомив Микола Кулеба.

Стосовно горе-мами та її нового співмешканця порушено Кримінальне провадження за статтею 135 "Залишення у небезпеці". Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Даниїлу було 1 рік і 11 місяців, Ані – 2 роки і 10 місяців.

Джерело: 24 Канал