Голова ІФ ОО КВУ вдячний партіям за те, що не пробували зірвати підрахунок голосів


Сьогодні, 26 жовтня ІФ ОО «Комітет виборців України» підбив підсумки виборів на Прикарпатті.

Як зазначив голова Івано-Франківського обласного осередку «КВУ» Максим Лисюк,  значних порушень та проблем в області не було, передає Бліц-Інфо.

«Найбільшою проблемою можна вважати низьку явку, яка на Прикарпатті  сягнула близько 52% В Івано-Франківську вона була ще нижча -  47,3%. Треба подякувати всім політичним партіям, бо вибори в нас пройшли більш-менш чесно. Не було зафіксовано ані як такого підкупу виборців, ані фальсифікацій, ані каруселей. Серед порушень, було зафіксовано голосування без документів, за водійським посвідченням чи іншим документом. Таких випадків було багато – близько 5%. Також ми фіксували випадки голосування по двоє в кабінках. На одній із дільниць  виборець вдарив рукою по урні, чим пошкодив її. Її опечатали і працювали як пошкодженою. Серед більш серйозного - випадок, коли спостерігача КВУ не допустили до ТВК. Та в підсумку була подана заява до міліції і проблему вирішили, допустивши спостерігача та зробивши перерахунок», - розповів у розмові з представниками ЗМІ Лисюк.

Водночас, Максим Лисюк вважає, що присутність їхніх представників на виборчих дільницях дала результати  і вберегла від значних порушень.

«До прикладу, після того як ми заявили про зникнення 138 бюлетенів в Болехові, вони "знайшлися". Не було спроб зірвати підрахунок голосів. Загалом, в області працювало 6 мобільних груп спостерігачів КВУ. В Івано-Франківську було три, бо мали інформацію про модливі провокації від деяких партій", - зауважив голова ІФ ОО КВУ.