Голова Івано-Франківської облради Олександр Сич змушений читати нотації працівникам облдержадміністрації


Сьогодні, 28 березня, в Івано-Франківській обласній раді відбулось засідання президії, де затвердили перелік питань на друге пленарне засідання сесії.

Голова обласної ради Олександр Сич зауважив, що на друге пленарне засідання пропонується винести 37 питань. І це значно більше, аніж планувалось раніше. Адже деякі питання пропонуються вдруге через внесення змін.

«Тож змушений звернути увагу на роботу працівників облдержадміністрації. Через ваші недоопрацювання депутатам додається роботи. Бо ви пропонуєте зміни до питань саме напередодні сесії, а не задовго до сесії, як необхідно. І зазвичай мова йде про незначні правки, але депутати змушені знову переглядати ті питання. Відповідно, і їх виконання затягується. Оскільки я не маю впливу на вас, то змушений читати нотації з надією, що це дасть результат», - звернувся до присутніх чиновників Сич.

Зокрема, на цій сесії депутатам ще раз доведеться розглядати питання «Про нерухоме майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Івано-Франківської області на вулиці Софіївка, 19, що у м. Івано-Франківську», оскільки у відповідному департаменті забули включити до переліку об’єктів сарай.

Також переглядатимуть внесення змін у програму підтримки майданців, учасників АТО та їх сімей. Як відомо, на попередньому засіданні депутати проголосували за зміни, що дозволять підтримати проекти від ГО про реабілітацію учасників АТО.

Як пояснила директор департаменту соцмполітики ОДА Леся Бурдяк, на минулому засіданні до програми не включили пункту про сімейний відпочинок. Тепер у департаменту є така можливість, тому потрібно внести зміни. На це Сич риторично поцікався, чи не буде завтра нових змін до програми.

«Ми на кожній сесії вносимо зміни у цю програму. Якби мова не йшла про учасників АТО, я б не дозволив вкотре виносити її на сесію. Адже й раніше мова йшла про захист не тільки учасників АТО, а й їх сімей. Потрібно працювати ефективніше перед тим, як подавати програму, аби не переглядати зміни на кожній сесії»,  - наголосив голова обласної ради.