Голова Івано-Франківської облради, знає як змусити депутатів працювати


Новообраний очільник прикарпатської обласної ради Олександр Сич впевнений, що робота цієї каденції депутатів буде продуктивнішою за минулішу.

Зокрема, й плані відвідувань сесії та роботи у комісіях чи на окрузі. Таку думку Олександр Сич висловив у розмові з кореспондентом Бліц-Інфо під час першої сесії.

"Цього разу у нас є більше важелів впливу. Я й раніше поступово відносився до цього питання, але мої повноваження обмежувались хіба моральним впливом. Голова облради міг під час підсумків роботи сказати які депутати прогуюють та неналежне виконують взяти на себе зобов'язання. І на цьому завершувалось. Натомість зараз, згідно закону, є можливість відкликання депутата. І цей механізм доволі простий", - зауважив голова облради.

Тож, за словами Олександра Сича, якщо депутат прогулює сесії та комісії, не веде роботу в окрузі, то його можна відкликати.

"Процедуру відкликання може розпочати і виборець, і партія, від якої обранець пройшов до ради. Для відкликання потрібно зібрати кількість голосів, що відповідає депутатській квоті. У нашому випадку це близько 5, 5 тисяч. І при цьому голоси можна збирати не тільки на окрузі цього депутата, а загалом - на території області. І тоді вже партія на своєму з'їзді вирішить, що робити з прогульщиком - відкликати чи ні. Загалом, тут вже все залежатиме від відповідальності партії", - пояснив Сич.

До теми: Антирекордсмени, або Хто з депутатів Івано-Франківської облради найчастіше прогулює сесію

Новообрані прикарпатські депутати зібрались на першу сесію