Голова обласної ради рекомендує комунальним підприємствам перейти на ProZorro


Голова обласної ради Олександр Сич рекомендує керівникам комунальних підприємств області запровадити систему електронних закупівель ProZorro.

Відповідне розпорядження "Про застосування системи електронних закупівель" підписав очільник облради сьогодні, 23 травня, передає прес-служба облради.

"Рекомендувати керівникам підприємств, установ, організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області з 1 червня 2016 року проводити закупівлі товарів, робіт та послуг, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в абзаці першому частини першої статті 2 Закону України "Про здійснення державних закупівель", з  використанням електронної системи закупівель ProZorro з метою відбору постачальника товару, надавача послуги та виконавця робіт для укладення договору", – йдеться в документі.

Раніше, Олександр Сич своїм розпорядженням запровадив систему ProZorro у виконавчому апараті обласної ради. Відповідно, через електронну систему закуповуються товари і послуги, вартість яких перевищує 5 тисяч гривень та роботи від 10 тисяч гривень.

Задля широкого інформування населення про особливості використання системи ProZorro в обласній раді провели семінар-нараду з керівниками комунальних підприємств, установ і організацій області. Також планується проведення низки навчань для працівників окремих галузей із залучення фахівців-практиків відповідного профілю.