Голова облради Олександр Сич оглянув довгобуди у Боднарові, Голині та Новиці


30 березня з робочим візитом на Калущину завітали голова обласної ради Олександр Сич та перший заступник голови облради Василь Гладій

Керівництво обради разом з районними очільниками оглянули об’єкти-довгобуди в районі, пише прес-служба Калуської РДА. Це, зокрема, довгобуд у Боднарові, де має бути школа; приміщення у Голині, де буде дитсадок; незавершене будівництво спортзалу у селі Новиця. Цього ж дня керівники області та району побували у Верхнянській об’єднаній територіальній громаді. Тут делегація побувала в майбутньому адміністративному приміщенні Верхнянської сільської ради об'єднаної територіальної громади, яке довгий час не використовувалось.

На зустрічі із депутатами районної ради, сільськими головами, начальниками управлінь і відділів райдержадміністрації, яка відбулася у залі засідань районної ради, керманич обласної ради наголосив, що необхідно консолідувати зусилля місцевих рад, районної та обласної рад, райдержадміністрації та ОДА, щоб вирішити дані питання.

Голова РДА Наталія Бабій подякувала голові обласної ради Олександрові Сичу та депутатам облради за допомогу у вирішенні актуальних питань, за сприяння у виділенні фінансових ресурсів для забезпечення сталого розвитку району. Наталія Бабій висловила сподівання, що вкінці року вдасться завершити будівництво приміщення у Голині. Хоча у найбільшому селі району є дитсадок, проте він переповнений, і на черзі в садок – 140 дітей.

На зустрічі із громадою району голова обласної ради Олександр Сич розповів і про проведення децентралізації на Прикарпатті. Перший заступник голови облради Василь Гладій і начальник відділу з питань міжнародних зв’язків, інвестицій та проектної діяльності виконавчого апарату обласної ради Юрій Цимбалюк розповіли про нові правила обласного конкурсу проектів та програм.