Голова облради Олександр Сич перевірив на міцність спортмайданчик в Богородчанах


Голова обласної ради Олександр Сич спільно з заступника відвідали Богородчанський район. Під час робочої поїздки вони працювали з керівниками райради та РДА, депутатами обласної ради від Богородчанського району.

Перебуваючи на Богородчанщині, керівники обласної ради оглянули низку соціальних об’єктів, на які упродовж останніх декількох років виділялися кошти з обласного бюджету. Зокрема, відвідали спортивні майданчики, відкриті в результаті реалізації проекту "Облаштування дитячих та спортивних майданчиків в селищі Богородчани".

"Серед масивів житлових будинків облаштувати спортивні майданчики – дуже гарний підхід. Адже діти і молодь мають можливість практикувати здоровий спосіб життя", - відзначив Олександр Сич і сам випробував деякі спортивні снаряди.

   Ще один завершений об’єкт в результаті реалізації обласного конкурсу проекту – стадіон в селі Скобичівка. Громада будувала його не лише за кошти обласного бюджету, а й за місцеві. Таке співфінансування проектів, наголосив голова облради, позитивно характеризує Богородчанщину.

а відміну від інших районів при реалізації проектів, використовуються не тільки бюджетні кошти, а й місцеві. Тобто, якщо обласна рада дає 75 тисяч гривень, то з місцевих бюджетів виділяють 200 тисяч гривень. Наше діло – дати імпульс, пробудити ініціативу і громада далі працює," – сказав Олександр Сич. 

 Поряд із завершеними об’єктами, ще низка соціальних установ потребує фінансової підтримки обласної ради. Одна з таких – дошкільний навчальний заклад у селі Дзвиняч. Його облаштовують в приміщенні Дзвиняцького палацу культури.

"Роботи йдуть повним ходом при тому, що тільки стараннями громади і сільського бюджету протягом декількох років тут вкладено 700 тисяч гривень. Люди просять нас допомогти і ми постараємося їм допомогти та виділити в 600 тисяч гривень," – підкреслив очільник обласної ради.

 Загалом, упродовж останніх п’яти років Богородчанський район подав 116 проектів на обласні конкурси проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Переможцями визнано понад півсотні таких проектів. Це рекордний показник серед районів Прикарпаття.

"Головний висновок нашої поїздки на Богородчанщину - "під лежачий камінь вода не тече".  Ми були на об’єктах, бачили ступінь реалізації коштів обласного бюджету, бачили ступінь залучення коштів з місцевих бюджетів і просто роботу самої громади, а ще більше роботу ініціативних небайдужих людей. Ми задоволені тим, як використовуються бюджетні гроші. А ще більше задоволені тим, що навколо кожної сотні тисячі гривень, які виділила обласна рада, накопичено в два-три рази більше місцевих коштів," – підсумував Олександр Сич.