Голова облради Олександр Сич показав, яку отримує зарплату


Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич дотримав слова та оприлюднив офіційні дані щодо своєї заробітної плати.

А саме, розрахунковий лист за січень 2016 року, який свободівець виклав на своїй сторінці у Facebook. Тож, очільник прикарпатських обранців за січень після всіх надбавок та податкових нарахувань отримав трохи менше 16 тисяч гривень (10,865 зарлатні плюс аванс - 5,000). Треба зазначити, що сума значно менша, аніж заявляли окремі активісти після проголосованого на другій сесії облради питання про оклад голови. Мовляв, Сич буде отримувати 50, 65 чи навіть 80 тисяч гривень. Як бачимо, реальна цифра у рази менша.

Як раніше писав кореспондент Бліц-Інфо, розмір зарплати голови Івано-Франківської обласної ради нараховується згідно закону «Про службу в органах місцевого самоврядування» та складається з кількох «компонентів» – посадового окладу, надбавок за ранг, вислугу літ, доступу до державних таємниць, доплати за науковий ступінь та премії. Ці складові є однаковими для всіх, тож фактично, зарплати голів облради в різних областях нічим не відрізняються.

Слід зауважити, кореспондент Бліц-Інфо вже писав про зарплату Олександра Сича за поданими даними від облради. Тоді ці цифри були нижчими і дорівнювали близько 12 тисяч гривень, адже у грудні Кабмін прийняв постанову про збільшення посадових окладів для держслужбовців на 25%.