Голова облради Олександр Сич звинуватив прикарпатських нардепів у популізмі


Сьогодні, 20 квітня, відбулось засідання комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків, на якій серед іншого розглянули проблему невиплати заробітних плат освітянам та медикам.

Зокрема, за словами директора департаменту фінансів ОДА Ірини Мацькевич, в кількох районах Прикарпаття вже є заборгованості по заробітній платі. Окрім того заборгованості є ще за минулий рік. На думку Мацькевич, місцеві бюджети нераціонально розподіляють кошти.

Водночас голова облради Олександр Сич попросив фінансиста не звинувачувати районні і міські бюджети у невиплаті зарплати вителям і лікарям.

"Це обов'язок держави. Якщо в місцевих бюджетах є проблеми з виплатою заробітної плати по тих повноваженнях, що їм належать, звинувачуйте їх, якщо це не наші повноваження - нехай народні депутати, які часто не розуміються на які цілі використовуються кошти, виконують свої повноваження професійно. Як можна говорити: "Ми дали з ДФРР кошти, а вони не виплатили зарплату". Хіба з ДФРР можна давати кошти на зарплату? Проте є деякі народні депутати, які по районах розказують людям такі байки. Це примітивізм мислення, або примітивний популізм", - обурився Сич.