Голова облради: Спочатку ми приймаємо програми, а тоді нас "беруть за горло"


На сесії обласної ради депутати розглянуть обласну програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху на 2018-2020 роки.

Згідно паспорту, програма буде співфінансуватися з державного, обласного і місцевих бюджетів. Зокрема цьогоріч на заходи програми мають виділити понад 110 мільйонів гривень. 

Водночас голова обласної ради Олександр Сич наголосив, що приймаючи будь-які програми треба розраховувати свої фінансові можливості. За словами голови, йдеться про суму понад 11 мільйонів з обласного бюджету і 14 з місцевих.

Втім начальник департаменту економічного розвитку Жанна Табанець пояснила, що якщо прийняти програму, то дуже великі кошти надійдуть з державного бюджету на забезпечення безпеки дорожнього руху в області. Окрім того ця програма свідчить тільки про наміри.  

"Ми щоразу приймаємо програми і кажемо що це тільки наміри, а потім щосесії нас беруть за горло і кажуть, ви прийняли програму - давайте гроші. І ми постійно даємо по 300, 400 тисяч. Але ці гроші треба звідкись забирати: з ремонтів шкіл, лікарень, садочків. Я тільки за, аби в область прийшли гроші, але треба і свої сили розраховувати",- наголосив голова.