Голова облради Василь Скрипничук має про запас власний план об’єднання громад


На випадок, якщо громади Прикарпаття не захочуть об’єднатися за запропонованим планом Офісу реформ, очільник Івано-Франківської облради Василь Скрипничук має план про запас.

Про це Скрипничук розповів журналістам під час прес-конференції, присвяченої підсумкам роботи за останній місяць, інформує Бліц-Інфо.

«Якщо будуть випадки, що якесь село не захоче ні з ким об’єднуватись, бо рахує себе самодостатнім, то це буде їхня об’єднана громада. Такий план об’єднання буде остаточним і облрада може його ухвалити. Але є біда в тому, що таки перспективний план має подавати державна адміністрація. А вони пропонували по-різному. Остання цифра – 61 громада. Я думаю, що об’єднання в нас буде, але й такі громади, що не захочуть з кимось об’єднуватись – теж будуть”, - зауважив голова облради.

За словами Василя Скрипничука, Європа теж пройшла об’єднання громад, але не в такому швидкому темпі.

«У Польщі ще й досі є необ’єднанні громади, Чехія десять років проводить реформу децентралізації, шведи – теж багато років проводили. А ми семимильними кроками хочемо все зробити. Думаю, краще зробити раз добре, аніж аби як. Я хочу зробити так, аби до мене не було претензій. І тим більше, що все так гарно роблять під вибори, аби когось зробити крайнім. Та ні я, ні облрада не проти об’єднання, але не треба когось насилувати», - підкреслив очільник прикарпатських депутатів