Голова облради відтепер надаватиме допомогу лише на лікування важких захворювань


На засіданні XVI сесії обласної ради, яке відбулося 30 червня 2017 року, депутати внесли зміни до Програми розвитку місцевого самоврядування на 2016-2020 роки.

Згідно з ними, одна третину коштів Фонду обласної ради на виконання депутатських повноважень, які розподіляються головою облради, спрямовується виключно для надання допомоги громадянам на лікування онкологічних та інших важких хвороб, пише прес-служба облради.

"У зв’язку з погіршенням соціально-економічної ситуації в державі люди стають біднішими і все частіше звертаються до мене за наданням адресної матеріальної допомоги чи то на лікування, чи на покращення соціально-побутових умов. Порівнюючи своє перебування на посаді голови обласної ради у минулій каденції, спостерігаю постійне зростання кількості таких заяв від мешканців області", - мотивував внесення змін до Програми голова обласної ради Олександр Сич.

За його словами, сьогодні обласна рада частково дублює функції департаменту соціальної політики облдержадміністрації в частині надання адресної матеріальної допомоги.

"Призначення обласної ради приймати рішення, спрямовані на розвиток краю, а не надання матеріальної допомоги. Але, оскільки люди звертаються, ми її виділяємо. Сьогодні в апараті облради сотні таких заяв і даючи людям по 200-500 гривень, ми розуміємо, що не зможемо цим мізером допомогти їм вирішити соціально-побутові проблеми чи оплатити лікування. Тому, щоб не розпилювати ці кошти, вирішили спрямовувати кошти лише на онкологічні захворювання і дороговартісне лікування. У такий спосіб зможемо надавати суттєвішу допомогу", – додав Олександр Сич.

Керівник депутатського корпусу також наголосив, що це рішення жодним чином не вплине на кошти Фонду, передбачені для надання матеріальної допомоги учасникам російсько-української війни, які розподіляються за участі представників обласної Асоціації учасників АТО.