Голова ОДА каже, що на власні очі бачив, як шкільний автобус віз весілля


З 2003 року прикарпатські школи отримали 215 шкільних автобусів. Зокрема, у 2015 році було куплено 9 автобусів, і ще 12 – цьогоріч.

Про це на засіданні колегії облдержадміністрації повідомив директор департаменту освіти та науки ОДА Віктор Кімакович, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Голова ОДА Олег Гончарук зауважив, що є школи, де автобусний парк вже вичерпав свій ресурс.

Він додав, що впродовж наступних двох років область забезпечить всі потрібні школи автобусами. Наразі їх потрібно закупити ще 54.

Водночас голова обласної ради Олександр Сич зауважив, що школи не є спеціалізованим підприємством, тож у них немає кому слідкувати за тим, хто випускає автобус в рейс, хто перевіряє водіїв, хто обслуговує автобус, проводить техогляд.

«Автобус може рік, в кращому разі, безпроблемно поїздити. А якщо погані дороги - то й менше. А що далі? Має бути налагоджена система, має діяти алгоритм якісного використання ресурсу, над цим потрібно думати», - резюмував Олександр Сич.

Водночас Олег Гончарук каже, що в деяких школах автопарк не шанують і використовують не за призначенням.

«У нас є й таке, де директори шкіл недбало ставляться до автобусів. Я сам бачив, як шкільний автобус віз весілля», - додав голова ОДА.

До теми: Прикарпатські школи отримали 12 нових автобусів