Голова райсуду на Прикарпатті забув повідомити про додатковий дохід у 300 тисяч гривень


Працівниками УЗЕ в Івано-Франківській області ДЗЕ НП України вживаються заходи спрямовані на протидію адміністративній корупції. За фактами порушень антикорупційного законодавства складаються відповідні протоколи.

Так, минулого тижня працівниками управління захисту економіки в Івано-Франківській області ДЗЕ НП України складено та скеровано до суду протокол про адміністративне корупційне правопорушення відносно голови одного із районних судів області, яка, отримавши дохід на суму понад 300 тис. грн., що перевищує 50 мінімальних заробітних плат, та відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону письмово не повідомила НАЗК про суттєві зміни в майновому стані у десятиденний строк з моменту отримання доходу, чим учинила правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена частиною 2 статті 172-6 КУпАП.

Окрім цього, за цією ж статтею на початку року направлено до суду протокол відносно міського голови м. Івано-Франківська, який в порушення встановленого законом десятиденного строку, також несвоєчасно повідомив НАЗК про суттєві зміни у майновому стані.

При цьому необхідно відмітити, що працівниками УЗЕ постійно вживаються заходи спрямовані на протидію адміністративній корупції, а за всіма фактами порушень антикорупційного законодавства складаються відповідні протоколи.

Зокрема, це протоколи за ст. 172-7 КУпАП (конфлікт інтересів) та   ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю, а саме неповідомлення або не своєчасне повідомлення про суттєві зміни в майновому стані).

Так, до прикладу, притягуються до відповідальності за вчинення дій в умовах конфлікту інтересів: секретар однієї із сільських рад Тисменицького району,  4 депутати сільських рад в Тисменицькому, Богородчанському та Рогатинському районах, головний лікар одного із оздоровчих закладів області, директор школи в Богородчанському районі, а також міський голова   м. Івано-Франківська.