Голова Верховинської РДА проходить люстраційну перевірку


Днями, на сайті Президента України з'явилася інформація про доходи та інші зобов'язання фінансового характеру голови Верховинської РДА Я. Ю. Скуматчука, згідно Закону "Про очищення влади".

Як відомо, своїм розпорядженням від 22 листопада 2014 року № 1262/2014-рп "Деякі питання організації проведення перевірки відповідно до Закону України "Про очищення влади»" Петро Порошенко визначив провести перевірку достовірності відомостей стосовно застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади", щодо посадових і службових осіб, які займають посади, призначення на які і звільнення з яких здійснюється Президентом України. До переліку таких входять і посади голів райдержадміністрацій.

На офіційному сайті Глави держави, розміщена заява від 01 грудня 2014 року Ярослава Скуматчука, адресована на ім'я Петра Порошенка, де він надає згоду на проходження перевірки та оприлюднення відомостей щодо себе відповідно до вимог Закону України "Про очищення влади".

 Окрім цього, на сайті Президента України оприлюднена декларація про майно, доходи і зобов'язання фінансового характеру за 2013 рік керманича Верховинської РДА. Ознайомится з декларацією можна тут

 Варто зазначити, що із чотирнадцяти районів Прикарпаття на сайті Глави держави оприлюднена інформація про керівників двох районів - Верховинського та Тлумацького.

Наразі проводиться їх перевірка.

Джерело: verchovyna.at.ua