Голова Верховинської РДА "побував у відпустці" за власний рахунок і в цей час вирішував важливі економічні питання району


Минулого тижня голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк відправив у відпустку за власний рахунок голів 11 районів області, серед яких і голову Верховинської РДА В. І. Гондурака.
Причиною такого рішення стала незадовільна робота з облаштування на території районів торгових місць для продажу сільськогосподарської продукції від виробника, а також відсутність заготівельно-збутових кооперативів, повідомляє "Верховина"
   Протягом вимушеної відпустки голови РДА не відпочивали за кордоном чи в закладах відпочинку, а поралися із поставленими завданнями. Адже за словами М. Вишиванюка, хто не виконає поставлені завдання протягом тижня, буде змушений написати заяву на звільнення.
   Отож, минув тиждень, завершилися відпустки. Чи виконані на території Верховинського району завдання поставлені головою Івано-Франківської ОДА?
   За інформацією управління агропромислового розвику Верховинської райдержадміністрації, на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 13 серпня 2013 року № 550 "Про наповнення споживчого ринку області товарами місцевих товаровиробників" в Верховинському районі проводиться певна робота.
   Питання наповнення споживчого ринку району товарами місцевих товаровиробників розглянуте на колегії районної державної адміністрації 26 вересня 2013 року (розпорядження від 1 жовтня 2013 року №354).
   В серпні місці поточного року головою районної державної адміністрації проведено нараду з сільськими головами, спеціалістами райдержадміністрації з питання виділення земельних ділянок, приміщень та будівництва малих архітектурних форм.
   В районі щотижнево проводяться ярмарки з продажу сільськогосподарської продукції в місті Верховина (четвер, субота), селі Красноїлля (п'ятниця), селі Черемошна (неділя). На ринку "Верховинський" сільськогосподарською продукцією здійснюють торгівлю 45-50 підприємців, господарів. З них овочами та фруктами -15 (постійно), молочною продукцією – 15-20(четвер, субота) та в зв’язку з специфікою району розроблено виїзні графіки у віддалені населені пункти району по продажу сільськогосподарської продукції і товарів першої необхідності.
   5 жовтня 2013 року в місті Верховина проводилися ярмарки з продажу сільськогосподарської продукції на ринку "Верховинський" та ринку "Під Глифою". На ринку "Верховинський" торгівлю овочами здійснювали 15-20 підприємців, що торгують постійно, до 20 господарів з Верховинського району та інших районів області. Молочну продукцію реалізували більше 25 господарів району. Для продажу були представлені сир та бринза полонинські, масло домашнє, сметана, молока, творог домашній.
   Реалізацією вирощеної городини та фруктів на сільськогосподарському ринку займались 42 суб'єкти господарювання з інших районів та областей, 12 підприємців та фермерів району, що продавали зерно та продукти його переробки, 15 жителів району продавали молодняк свиней та інших тварин. 
   Як повідомляє прес-служба РДА, 7 жовтня 2013 року перший заступник голови районної державної адміністрації Юрій Сіренчук провів розширену нараду з працівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації, керівниками установ, організацій району.
   На нараді розглянуто питання про реалізацію в районі завдань та доручень Президента України щодо активізації розвитку економіки.
   На нараді зазначалося, що з метою наповнення споживчого ринку району товарами місцевих товаровиробників в районі щотижнево проводяться ярмарки з продажу сільськогосподарської продукції в місті Верховина, в селах Красноїлля та Черемошна.
   У районі створено Білоберізький та Верховинський сільськогосподарські обслуговуючі багатофункціональні кооперативи. Білоберізький кооператив протягом першого півріччя 2013 року надав послуг на суму 19 тисяч гривень. Обслуговуючий кооператив у місті Верховина спрямовує свою роботу на заготівлю молока від господарств населення району та подальшу реалізацію цієї продукції для установ району. За 6 місяців надано послуг на суму 8  тисяч гривень. На даний час ведеться робота щодо створення такого кооперативу в селі Перехресне, йдеться у повідомленні прес-служби РДА.
   Як оцінить виконану роботу сам губернатор області, наразі невідомо. А от серед населення ведуться розмови про нечувану дороговизну цьогорічних овочів на ринках та у роздрібній мережі міста та району.