Голова Верховинської РДА зустрівся з активістами з питань будівництва міні-ГЕС


Голова Верховинської РДА Олег Лютий зустрівся з делегацією активістів, які відстоюють заборону будівництва міні-ГЕС на ріках Верховинщини.

Серед активістів були голова громадської організації «КАРТ» Оксана Сусяк з смт.Верховина, члени Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина», юристи Наталія Куц та Марта Панькевич, еколог Петро Тєстов, а також американський еколог Всесвітнього альянсу екологічного права «ELAW” Гайді Вайскель. Основна мета зустрічі – обговорення питання недотримання існуючого екологічного законодавства щодо будівництва міні-ГЕС на гірських річках.

Позиція керівництва району полягає в тому, що таке будівництво ГЕС, яке «одягає» ріку в труби, є неприпустимим.

«Найосновнішим є врахування думки громади, яка проживає на тій території», - зазначив голова районної державної адміністрації Олег Лютий.

Він також додав, що на даний час триває робота з вивчення питання дотримання всіх норм під час спорудження ГЕС. Зокрема, при районній державній адміністрації створено комісію з питань екології, якою здійснено виїзд на міні-ГЕС Пробійна-1, Пробійна-2 та виявлено ряд недоліків і порушень.

В зв’язку з цим районна державна адміністрація звернулася до Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області з проханням щодо включення до діючої комісії спеціалістів екологічної інспекції та обласного управління водних ресурсів.