Голові облради Олександру Сичу скаржились на недобросовісне використання коштів, передбачених на гемодіаліз


Голова обласної ради Олександр Сич провів прийом громадян з особистих питань. З власними проблемами до очільника вищого самоврядного органу влади області звернулося більше двох десятків прикарпатців.

У розмові з очільником облради виборці порушували житлові та земельні питання, просили сприяння в організації регіональної наукової конференції, присвяченої 110-ій річниці від дня народження Романа Шухевича в Рогатині.

Разом з цим, на прийом до Олександра Сича прийшли представники села Петранка Рожнятівського району із проханням посприяти у завершенні будівництва моста через тамтешню річку Бережниця. На ці потреби потрібно близько 600 тисяч гривень. Очільник облради запевнив, що буде тримати це питання на особистому контролі і винесе його на розгляд депутатського корпусу, коли відповідний проект рішення надійде до обласної ради.

Серед іншого, громадяни нарікали на незадовільну роботу органів опіки, просили матеріальної допомоги на дороговартісне лікування та покращення соціально-побутових умов, захисту законних прав та інтересів, відновлення соціальної справедливості. Також люди озвучували питання соціального захисту учасників російсько-української війни в частині виділення їм одноразової матеріальної допомоги на покращення житлових умов, просили фінансової підтримки у виданні авторських книг та звертали увагу на недобросовісність використання коштів, передбачених на гемодіаліз.

Порушені під час прийому громадян питання будуть взяті на контроль та спрямовані у відповідні підрозділи виконавчої і представницької влади для вжиття необхідних заходів. Кожний заявник у місячний термін отримає відповідь про стан вирішення його проблеми, за винятком тих, на які надано усні роз’яснення під час прийому, інформує прес-служба обласної ради.