Головна фінансистка Франківська: Наш головний біль - ПТУ


Сьогодні, червня відбулась прес-конференція заступниці міського голови Івано-Франківська, начальниці фінансового управління Вікторії Сусаніної.

Чиновниця розповіла журналістам про виконання міського бюджету та фінансування видатків на забезпечення життєдіяльності міста, передає кореспондентка Бліц-Інфо. 

«Щодо бюджету, то цього року ми матимемо перевиконання. Однак, якщо брати до уваги видатки, то ми маємо проблему з медичною та освітньою субвенціями. У нас вже бракує 40 мільйонів гривень», - підкреслює Сусаніна.

ВІдтак у першу чергу з міського бюджету "гаситимуть" заборгованість з харчування та оплати електропостачання. Фінансистка зауважує, що попри це, у міському бюджеті знайшли 2,5 мільйони гривень для премії лікарям, медсестрам та санітаркам до Дня медика. Крім того, "закрили" частину відпускних вчителям.

Сусаніна додає, що перевиконання також піде погашення минулорічних боргів, а також закриватимуть те, що мало б фінансуватись з державного бюджету – освіту та медицину.

«Наразі ми маємо мінус 50 мільйонів недовиконання, але це середина місяця. Тож ще 20 мільйонів у нас буде. Це – непоганий показник», -  вважає чиновниця.

Окрім того, частину перевиконання направлять на фінансування Нової української школи.

«Вже є підписане розпорядження голови ОДА про виділення міському бюджету 1,5 мільйона. Але, департамент освіти має провести тендер на купівлю інтерактивних дощок. Відтак частина перевиконання повинна піти на це», - акцентує посадовиця.

За її словами, недофінансування Нової української школи є не тільки в Івано-Франківську, а й у всіх містах обласного значення.

«Наша головна біль – це вищі професійні технічні училища. Як відомо, вони вже два роки на нашому утриманні та весь цей час вони у підвішеному стані. Ми забезпечуємо зарплату, стипендії, тепло електроносії, однак не маємо жодного відношення до приміщень, модернізацій», - зазначає фінансистка.

Крім того, Вікторія Сусаніна визначила галузі, куди спрямовують кошти – це капітальне будівництво. Також у загальних видатках значне місце займає соцзахист, адже там найбільше пільг,  допомог,  субсидій.