Головного лікаря обласного перинатального центру можуть зняти з посади


Головний лікар Івано-Франківського обласного перинатального центру Ігор Вакалюк може позбутися посади через постійні скарги на роботу медзакладу.

Таку думку під час конференції для ЗМІ висловив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук, передає кореспондент Бліц-Інфо.

Як відомо, минулого тижня в обласному перинатальному померло ненароджене дитя. Батьки звинувачують у всьому медиків. Коментуючи ситуацію, Олег Гончарук зізнався, що регулярно доводиться вислуховувати скарги на роботу цього медзакладу.  

"Минулого року громадськість піднімала питання щодо стану палат в пологовому. Весь час є скарги на ставлення медичного персоналу. З головним лікарем була тоді серйозна розмові. Пан Вакалюк запевнив, що зробив висновки і з ним продовжили контракт. Зараз смерть немовляти розслідують правоохоронні органи. Я також дав розпорядження ДОЗ щодо службового рослідування. Якщо комісія підтвердить вину медиків і далі буде стільки скарг, то я ставитиму питання про зміщення даного керівника з посади. Бо перинатальний центр весь час мені на голові. Скаржаться на все, починаючи від забезпечення і до відношення медиків. При тому, зараз керівник закладу перекладає вину на лікаря. Але якщо щось не гаразд в обласній держадміністрації, то приходять до мене і відповідальність несу я, як її голова. Гадаю, те ж саме маю бути і в перинатальному. Людина, або може організувати роботу і виправити помилки, або має піти з посади. Мене сьогодні не задовільняє робота головного лікаря обласного перинатального центру", - підкреслив Гончарук.

До теми: Головний лікар прикарпатського пологового забув задекларувати майно та доходи дружини

Антураж – наче у фільмах жахів. Молода мама показала як виглядає обласний пологовий

Головний медик Прикарпаття не бачить сенсу вкладати гроші у ремонт перинатального центру