Головний дорожник Прикарпаття назвав причину великої кількості ДТП


На початку тижня в селі Старі Кривотули, що на Тисмениччині місцеві мешканці на півгодини перекривали дорогу державного значення на якій постійно гинуть люди.

Відтак сьогодні, керівник Служби автомобільних доріг Івано-Франківської області Василь Буджак на своїй сторінці у мережі Facebook висловиви свою думку, щодо великої кількості ДТП на цій ділянці дороги.

"Як зменшити аварійність на дорогах? Чому невпинно зростає кількість дорожньо-транспортних пригод? Чому учасники дорожнього руху: пішоходи, велосипедисти, сумлінні водіі транспортних засобів ризикують здоровям і навіть життям через грубі порушення правил дорожнього руху, а найперше перевищення швидкості руху нерадивими водіями? Минулого тижня з цього приводу акцію протесту провели жителі села Старі Кривотули. Чотирьохполосна ділянка дороги в межах села облаштована дорожніми знаками, пішоходними переходами, дорожньою розміткою і ми ці засоби будемо вдосконалювати і покращувати. Але чомусь водіі ігнорують і знаки. і розмітки. Сьогодні вранці рухався по цій ділянці дороги зі швидкістю 60 км. за год., сподіваючись, що всі так будуть рухатись. Натомість на відстані в два кілометри в межах населеного пункту мене обігнали то з правоі, то з лівоі сторони, і навіть по зустрічній полосі два десятки авто. Жоден, наголошую, ЖОДЕН транспортний засіб не рухався зі швидкістю 60 км.за год., як визначено правилами дорожнього руху! І, як результат, в сусідньому селі Одаях побачив чергову аварію - два розбитих автомобілі, мабуть з пострадалими водіями і пасажирами", - написав головний дорожник області.