Головний медик Франківська розповіла, про новації в роботі поліклінік міста


З жовтня в Івано-Франківську вже працює електронний запис в поліклініки.

Зокрема, під час оперативної наради начальник управління охорони здоров'я МВК Марія Бойко розповіла про здобутки за чотири місці щодо впровадження електронної черги, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«В Медіксу найкращий інтерфейс, адже і пацієнт, і лікар можуть стежити за карткою. Людина може бачити, що лікар пише у карточці, а лікар може переглядати скарги пацієнта. Окрім дорослих поліклінік, ми вже маємо електронний запис у дитячих поліклініках. Єдина проблема, що поки в Україні немає єдиного підходу щодо електронного запису стаціонарних хворих. Втім, навіть у Медіксі зауважують, що Франківськ поки єдиний хоче внести в систему профогляди», - прозвітувала Бойко.

Також медик зауважила, що після підписання договору, раз на рік пацієнт може змінити лікаря, якщо той його не задовольняє. 

"Зараз ми опрацьовуємо алгоритм, що робити з пацієнтами, які прийшли поза чергою і потребують термінової допомоги", - каже начальник.

Ще одою новацією є запровадження електронного рецепта. За словами Бойко, до кінця лютого електронний рецепт запрацює впрограмі "Доступні ліки" і пацієнт буде отримувати СМС з адресою в якій аптеці можна отримати ліки. На всі решту препарати електронний рецепт запрацює до кінця року.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!