Головний міліціонер Прикарпаття очолив Львівську облдержадміністрацію


Президент Віктор Янукович призначив Олега Сала губернатором Львівщини.

Президент Віктор Янукович призначив Олега Сала губернатором Львівщини.

Відповідний указ він підписав у середу, повідомляє Українська правда.

Янукович також іншим указом звільнив Віктора Шемчука з цієї посади та призначив своїм радником.

Народний депутат, член парламентської фракції Партії Регіонів Ганна Герман вважає, що новопризначений голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Сало зуміє зробити те, що не вдалося його попередникам, – забезпечити всі необхідні умови для якісно нового рівня розвитку регіону. Про це УНН повідомили у прес-службі Партії Регіонів.

“Я думаю, що призначення Олега Сала головою Львівської обласної державної адміністрації — одне з найбільш вдалих кадрових рішень, які тільки можна було зробити стосовно Львівщини. Він сам походить зі Львівщини, дуже добре знає регіон, є надзвичайно компетентним і жорстким керівником. Це та людина, яка зможе навести порядок на Львівщині”, — зауважила Ганна Герман.

За її словами, попередники Олега Сала на посаді голови Львівської ОДА були компетентними, однак Львів потребує твердої руки. “В нас не було доброї історії голів обласних держадміністрацій на Львівщині. Всі його (Олега Сала. — Ред.) попередники загалом були гарні і компетентні люди. Але у Львові потрібна тверда рука. Львівщиною має керувати людина, яка знає і любить регіон, працює чітко, не даючи слабинки”, — уточнила парламентарій.

Вона зазначила, що рішення стосовно призначення Олега Сала визрівало вже досить давно. “Ця ідея виникала відтоді, як Віктор Янукович обійняв посаду Президента. І це рішення чекало свого часу. І цьогорічна осінь — найкращий час для того, щоб його втілити. Я переконана, що Олег Сало витягне львівський регіон з того занепаду, в якому він перебував в останні роки, тобто зробить те, що не вдалося зробити його попередникам”, — резюмувала політик.

 

Довідково.

З квітня 2003 року Олег Сало - заступник начальника УМВС на Львівській залізниці з громадської безпеки, згодом очолив це Управління.

З грудня 2003 по січень 2005 року генерал-майор міліції Сало Олег Михайлович очолював УМВС України у Львівській області.

У листопаді 2005 року Львівська облрада дала згоду на взяття його під варту і притягнення до кримінальної відповідальності як депутата облради.

Проти Сала були порушені 2 кримінальні справи: "перешкоджання здійсненню виборчого права з використанням службового становища" і "зловживання владою або службовим становищем". Після цього він був оголошений у міжнародний розшук.

19 лютого цього року Печерський райсуд Києва прийняв рішення припинити кримінальні справи проти Сало "у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину". У жовтні 2006 року ГПУ повернула кримінальні справи, порушені проти Сала, у прокуратуру Львівської області для дорозслідування.

У період з березня 2010 року по травень 2011 року очолював УМВС України у Рівненській області. Згодом був радником Міністра внутрішніх справ по Західному регіону України.

До призначення начальником УМВС України в Івано-Франківській області генерал-майор міліції Сало обіймав посаду першого заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС України.