Голову “Нафтогазу” оштрафували на 1700 грн через “мовчання” про $45 млн премії


За рішенням суду голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв заплатить 1700 гривень штрафу за відмову надати народному депутатові інформацію з переліком осіб, які отримали премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським “Газпромом”.

Про це йдеться в постанові Шевченківського районного суду Києва, пише ЕП.

Повідомляєтся, що в червні 2018 року один з нардепів надіслав запит Коболєву про виплату йому та іншим членам правління “Нафтогазу” премій загальним обсягом понад 45 млн доларів.

У запиті нардеп, чиє ім’я не називається, вимагав пояснити підстави для виплати премій в зв’язку з перемогою “Нафтогазу” в суперечці з російським “Газпромом” за рішенням Стокгольмського арбітражного трибуналу. Також нардеп просив надати повний перелік посадових осіб, які отримали премії.

У тексті постанови вказано, що Коболєв не прокоментував підстави для виплати премій, а також не надав перелік премійованих.

Представник Коболєва в суді просив закрити це провадження, мотивуючи тим, що “Нафтогаз” надав повну та вичерпну інформацію, яка могла бути надана компанією відповідно до вимог чинного законодавства у відповідь на депутатський запит. Сам Коболєв до суду не прийшов.

Врешті суд визнав Коболєва винним в скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 188-19 (невиконання законних вимог депутата) Кодексу про адміністративні правопорушення. Суддя зобов’язав главу правління “Нафтогазу” сплатити штраф в розмірі 1,7 тис гривень і судовий збір – 352 гривні.